Conte per adults


Teseu va despertar sobtadament. Obrí els ulls, però res no va canviar. L’embolcallava una obscuritat humida i freda, desagradable. No es trobava bé. Fos el que fos, ell ja no volia continuar.

Es mirà el braç estupefacte. Tenia un cordill de llana lligat al canell. Enmig d’aquella foscor incoherent, va intentar trobar un sentit, un significat.

Recordà que Ariadna li havia donat el fil, en algun espai, en algun moment. El fil d’Ariadna resseguia els seus passos a les entranyes del laberint. No obstant, ara mateix no sabia si anava o tornava, si pujava o baixava. Tenia una sensació com aquella que es pot tenir quan un es desperta al matí en una habitació desconeguda: com la que es té en aquell instant en què s’intenta trobar una lògica, una explicació. Només que dins del laberint, aquell instant durava massa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Amb prou feines, es va aixecar sense saber molt bé que havia de fer. Tenia la vaga sensació que ja s’havia enfrontat al Minotaure, una o mil vegades. De fet, s’escoltava com una remor apagada, llunyana, com un lament.

Resseguí el fil d’Ariadna, més confiat. Tard o d’hora arribaria a algun punt…